Skip to main content

Apple MacOS

Apple MacOS

SOORT TRAINING
Klassikaal – 2 dagdelen

INLEIDING
Om je heen werkt iedereen met computers alsof ze nooit anders gedaan hebben. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met computers is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend. Tijdens deze training leer je in twee dagdelen omgaan met de MAC computer (iMac) of MacBook. Je maakt gedurende deze training kennis met het laatste besturingssysteem MacOS en de mooiste en vooral praktische functionaliteiten. Haal het beste uit jouw mooie MAC!

In deze training nemen we je stap voor stap mee en leer je de basis zodat je je ongehinderd kunt richten op de programma’s waarmee je moet werken.

PROGRAMMA

 • Inleiding tot (meest recente) besturingssysteem MacOS
 • Het Bureaublad gebruiken en Dock en Mission control instellen
 • Belangrijke toetsen en toetscombinaties op het keyboard
 • Doornemen van de systeemvoorkeuren
 • Werken met en beheren van bestanden (Finder)
 • Wifi, Safari en Mail
 • Zoeken met Spotlight
 • Widgets en Notificaties
 • Het installeren en verwijderen van Software*
 • Standaard en handige programma’s

* Afhankelijk van de organisatie waar je werkt kunnen bepaalde functionaliteiten afgeschermd of uitgezet zijn. In overleg kan deze training hierop afgestemd worden.

Webinars

 • IOS TIPS EN TRICKS
  Praktisch iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone en in grote lijnen heb je dan twee opties: een smartphone met het iOS besturingssysteem (Apple iPhone) of met Android waar veel bekende merken als Samsung, Motorola, Huawei en Nokia gebruik van maken.
  In deze Webinar zoomen we in op het gebruik van iOS en geven we je een uur tijd een reeks handige tips & tricks die jou kunnen helpen om meer controle over je smartphone te krijgen.

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR:


TRAININGSVORMEN


KLASSIKALE TRAINING

Onze klassikale trainingen bieden de beste mogelijkheden om te leren. Theorie en korte demonstraties worden voortdurend afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen voor een optimaal leerrendement.

Het persoonlijke karakter, het aanvoelen van tempo en het inhoudelijk afstemmen van de inhoud komen hier het beste tot uiting.

ONLINE TRAINING

Het is groot voordeel om vanaf je eigen werkplek de training te kunnen volgen. De online trainingen zijn met name geschikt voor diegene die gewend is aan online vergaderen en makkelijk tussen schermen kan wisselen.

De nadruk ligt op de theorie en demonstraties, al is er ook ruimte voor vragen en oefeningen.

WEBINAR

In een korte tijd (max 1 uur) een opfrissing, tips en tricks of simpelweg kennismaken met nieuwe dingen. Heerlijk vanuit de 'luie' stoel thuis of op de werkplek kennis en vaardigheden opdoen.

We hebben ruim 30 verschillende Webinars die met regelmaat in onze trainingskalender aangeboden worden.

WORKSHOP

Onze workshops worden toegespitst op de specifieke wensen van de organisatie en de deelnemers. Een workshop leent zich bij uitstek om kennis en vaardigheden te combineren met aspecten zoals samenwerken, motivatie, enthousiasme en efficiëntie.

De workshops worden ingevuld met praktische voorbeelden van en toepassingen op je werk.