Skip to main content

Internet Basisvaardigheden

Internet Basisvaardigheden

SOORT TRAINING
Klassikaal of Online – 1 dagdeel

INLEIDING
De training Internet Basisvaardigheden is voor iedereen die beter gebruik wil leren maken van de mogelijkheden die het Internet te bieden heeft. Naast het slimmer werken met Browsers zoals Google Chrome en Edge en zoekmachines zoals Google zoeken en Bing, gaan we in op zaken als Cookies, online winkelen, Social Media en de vele accounts en wachtwoorden waar je mee te maken kunt krijgen. De hele training is doorspekt met allerlei handige tips & tricks voor het Internet.

PROGRAMMA

 • Achtergronden van het Internet
 • Browsers en apps
 • Zoekmachines
 • Cookies
 • Online winkelen
 • Social Media
 • Accounts en Wachtwoorden
 • Tips & Tricks voor het Internet

Webinars

Duur: ± 1 uur per Webinar
 • GOOGLE IS YOUR BEST FRIEND
  Googelen is volgens de Dikke van Dalen “het zoeken naar informatie op het internet”. Maar doen we dat wel op een efficiënte manier? En hoe zit het eigenlijk met die andere, minder bekende zoekmachine: Bing. Je ontdekt het allemaal tijdens deze Webinar.

 • MET GOOGLE KUN JE MEER DAN ZOEKEN
  Vele mensen gebruiken Google voor het zoeken op het Internet of het zoeken van plaatsen en/of te navigeren via Google Maps. Maar Google biedt ook apps waarmee je bijvoorbeeld snel en eenvoudig een enquête kunt maken, bestanden kunt delen met anderen, je favoriete podcasts kunt beluisteren en nog veel meer. Laat je eens bijpraten over dit soort handige mogelijkheden in deze Webinar.

 • MAAK KENNIS MET KAHOOT EN MENTIMETER
  Misschien heb je er wel eens van gehoord, of misschien moest je er zelfs al eens aan meedoen: een leuke quiz in Kahoot of een opiniepeiling of poll met Mentimeter. Maar heb je er eens aan gedacht om zelf eens een quiz of poll hiermee te maken? Na deze Webinar weet je dat dit helemaal niet zo moeilijk is en kun je er zelf mee aan de slag.

 • WERELD VAN DE WEBBROWSERS
  Google Chrome, Microsoft Edge, Safari of Mozilla Firefox, allemaal Browsers waarmee je prima het Internet op kunt om te surfen. Maar welke moet je nou hebben en hoe benut je de vele mogelijkheden die deze Browser te bieden hebben? In deze Webinar leggen we de verschillende Browsers een onder de loep en kun je voor jezelf bepalen welke jij wilt gebruiken.

 • WERELD VAN SOCIAL MEDIA
  Wie zit er niet op Social Media? Of het nou Facebook is, Instagram, LinkedIn, Twitter of de wat nieuwere platforms als Tumbler, Snapchat of TikTok, het is wel goed om goed geïnformeerd te zijn over zaken als Security en Privacy binnen deze apps. In deze Webinar zoomen we bij verschillende apps eens in op de vaak zeer uitgebreide instellingen die je ter beschikking hebt.

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR:


TRAININGSVORMEN


KLASSIKALE TRAINING

Onze klassikale trainingen bieden de beste mogelijkheden om te leren. Theorie en korte demonstraties worden voortdurend afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen voor een optimaal leerrendement.

Het persoonlijke karakter, het aanvoelen van tempo en het inhoudelijk afstemmen van de inhoud komen hier het beste tot uiting.

ONLINE TRAINING

Het is groot voordeel om vanaf je eigen werkplek de training te kunnen volgen. De online trainingen zijn met name geschikt voor diegene die gewend is aan online vergaderen en makkelijk tussen schermen kan wisselen.

De nadruk ligt op de theorie en demonstraties, al is er ook ruimte voor vragen en oefeningen.

WEBINAR

In een korte tijd (max 1 uur) een opfrissing, tips en tricks of simpelweg kennismaken met nieuwe dingen. Heerlijk vanuit de 'luie' stoel thuis of op de werkplek kennis en vaardigheden opdoen.

We hebben ruim 30 verschillende Webinars die met regelmaat in onze trainingskalender aangeboden worden.

WORKSHOP

Onze workshops worden toegespitst op de specifieke wensen van de organisatie en de deelnemers. Een workshop leent zich bij uitstek om kennis en vaardigheden te combineren met aspecten zoals samenwerken, motivatie, enthousiasme en efficiëntie.

De workshops worden ingevuld met praktische voorbeelden van en toepassingen op je werk.