Skip to main content

Websites ontwikkelen met Joomla

Gratis introductiesessie/webinar vooraf!

TRAININGSVORM
Klassikaal - 5 dagdelen Training
(zie ook gratis webinar "Kennismaken met Joomla!)

Dagdeel 1 en 2 zijn gepland, de overige drie dagdelen worden in overleg met de deelnemers afgestemd tijdens de eerste trainingsdag.

INLEIDING
Wat komt er allemaal bij kijken om een website in de lucht te krijgen? Wat heb je nodig qua kennis, materialen en wat moet er allemaal geregeld worden?

Het ontwikkelen (bouwen) van een website is tegenwoordig al een stuk eenvoudiger dan jaren geleden, maar nog steeds heb je er enige kennis voor nodig. Natuurlijk is het mogelijk om bij een professioneel bedrijf je website te laten maken, maar hoe leuk is het om daar zelf ook iets in te kunnen doen zonder dat daar een langdurige opleiding of programmeerkennis voor nodig is…

Deze training bestaande uit 5 dagdelen is perfect voor ondernemers die graag zelf de touwtjes in handen nemen, of voor verenigingen die zonder veel hoge kosten toch een gedegen website willen hebben.

Joomla! is één van de meest gebruikte CMS (Content Management Systeem)-omgevingen om een website te bouwen. InAspire heeft jarenlange ervaringen opgedaan met dit systeem en deelt deze kennis dan ook graag met haar deelnemers. Vanzelfsprekend is de website van InAspire ook gebouwd in Joomla!

Twijfel je of Joomla! aansluit op jouw wensen én of dat het past qua kennis en kunde? Volg dan de gratis webinar “Kennismaken met Joomla!”. Hierin krijg je een goed beeld van deze veelzijdige CMS-omgeving en krijg je een gedetailleerde uitleg over de gehele training. Hierna bepaal je of je je wilt inschrijven.

Klik in de Trainingskalender aan de rechterzijde op de categorie “Web en Media Solutions” om te zien wanneer deze Webinar staat gepland. Je kunt ons voor vragen uiteraard ook altijd mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PROGRAMMA

 • Domeinnaam, Hosting? Wat heb je allemaal nodig voor een website?
 • Joomla! Wat is een CMS (Content Management Systeem)
 • Wat voor soort website wil je maken? Zakelijk? Hobby of voor een vereniging?
 • Welke functionaliteiten zou je willen gebruiken?
 • Installeren van Joomla!, de database en FTP (Filezilla)
 • Het verschil tussen Backend en Frontend
 • Belangrijke instellingen in de Backend van Joomla!
 • Pagina's en Menu’s opzetten
 • Aanpassen van de content (inhoud)
 • Werken met Componenten, Modules, Plugins
 • Werken met Templates en vormgeving (CSS)
 • Beheer en Back-ups maken
 • Je eerste, eigen website in de lucht!
Duur: ± 1 uur per Webinar
 • KENNISMAKEN MET JOOMLA!
  Heb je plannen om je eigen website te gaan bouwen? Wil je jezelf goed oriënteren op alle aspecten van het bouwen van een website? Wil je weten of jij zoiets wel kunt? En wil je erachter komen of je hiervoor Joomla! wilt gaan gebruiken? In deze Webinar krijg je een goed beeld van alles wat er komt kijken bij het bouwen van websites en zie je hoe je dit in Joomla! heel mooi kunt doen zonder dat je eerst moeilijke programmeertalen moet leren.

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR:


TRAININGSVORMEN


KLASSIKALE TRAINING

Onze klassikale trainingen bieden de beste mogelijkheden om te leren. Theorie en korte demonstraties worden voortdurend afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen voor een optimaal leerrendement.

Het persoonlijke karakter, het aanvoelen van tempo en het inhoudelijk afstemmen van de inhoud komen hier het beste tot uiting.

ONLINE TRAINING

Het is groot voordeel om vanaf je eigen werkplek de training te kunnen volgen. De online trainingen zijn met name geschikt voor diegene die gewend is aan online vergaderen en makkelijk tussen schermen kan wisselen.

De nadruk ligt op de theorie en demonstraties, al is er ook ruimte voor vragen en oefeningen.

WEBINAR

In een korte tijd (max 1 uur) een opfrissing, tips en tricks of simpelweg kennismaken met nieuwe dingen. Heerlijk vanuit de 'luie' stoel thuis of op de werkplek kennis en vaardigheden opdoen.

We hebben ruim 30 verschillende Webinars die met regelmaat in onze trainingskalender aangeboden worden.

WORKSHOP

Onze workshops worden toegespitst op de specifieke wensen van de organisatie en de deelnemers. Een workshop leent zich bij uitstek om kennis en vaardigheden te combineren met aspecten zoals samenwerken, motivatie, enthousiasme en efficiëntie.

De workshops worden ingevuld met praktische voorbeelden van en toepassingen op je werk.